Jdi na obsah Jdi na menu

Lakomec

Moderní pojetí Molierova Lakomce Kladenského divadelního souboru končí obrazem soudobých typů "pracháčů". Obrázek promítaný na plátno v závěrečné scéně připomíná Sheiselské ostrovy. Příběhy srdce se prolínají s obrazem nitra stárnoucího  Harpagona, jehož nejvyšším životním smyslem jsou peníze. Neznamená to však,  že není lidský. Má starosti, touhy, strach. Jako my všichni, dosadíme-li si za „peníze“ to svoje.V minimalistických kulisách hrají herci v běžném dnešním oblečení. Hiphop styl, tepláky, secondhandové  „lepší obleky“ , matrixové brýle apod.Texty dialogů jsou velmi volně upraveny, takže z původní Molierovy divadelní hry zbylo jen téma a skvělá ukázka dramatického umění.  Příběh má spád, je zábavný a než se nadějeme padá opona.  Doprovodná hudba Michala Kocába a jeho Pražského Výběru je trefa do černého.Tentokrát jsme seděli v loži. Cena vstupenky 140 Kč. Divadlo bylo vyprodané.Jezdí sem lidé i z okolních obcí. Sváží je zájezdové autobusy. 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bell - Into $700+ In Profits With No Hard Work And No Risk

15. 4. 2024 20:22

This Small Investment Of $133 Banked Us $634 With No Work Required

More: https://www.youtube.com/watch?v=VRI64YKb-dY?chesil.cz

Pepa - nadpis

9. 3. 2013 14:36

Ahoj, nasel jsemm na netu super stranky s automaty zdarma a jeste ke vsemu pekne sexy babou tam :D mrknete na www.ZdarmaAutomaty.cz a zahrajte si :)

Sandra - nadpis

25. 2. 2013 16:59

Ahoj, letos koluje po internetu a mezi lidma nová forma přivýdělku, ideální na zimu, když je večer hodinka dvě času :) Sama si takto vydělávám už od ledna a fakt mě to nadchlo! Miliony z toho sice nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodí každá snadno vydělaná kacka :) Kdyžtak mrkněte na www.Cervena-Cerna.cz